Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ... ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ


Το σκιάχτρο Ρομπότ !

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα στα γραφεία της ΟΠΣ (Ομάδα Παρακολούθησης Σκιάχτρων). Εκεί που όλα πήγαιναν μια χαρά, κάποια στιγμή χτύπησε ο συναγερμός και όλοι πανικοβλήθηκαν. Ο διοικητής της ομάδας πήγε στην οθόνη απ’ όπου παρακολουθούν όλα τα σκιάχτρα και άρχισε να φωνάζει «παιδιά, παιδιά, ελάτε γρήγορα».
 «Τι συμβαίνει?» ρώτησαν τότε οι εργαζόμενοι.
«Οι καρακάξες κατάλαβαν ότι το σκιάχτρο είναι ψεύτικο και κατέλαβαν όλο το χωριό»!!! τους απάντησε ο Διοικητής. Τα έχασαν τότε όλοι, δεν ήξεραν τι να κάνουν, ώσπου χτύπησε το  κουδούνι!
Μόλις άνοιξαν την πόρτα είδαν κάποιους τύπους σαν τους άντρες με τα μαύρα, και πίσω τους βρισκόταν ένα κουτί πιο μεγάλο και απ’ αυτούς!
«Ποιοι είστε εσείς?» ρώτησε ο καθηγητής φανερά αγχωμένος και πήρε την απάντηση  «Είμαστε από την Μ.Κ.Α.Τ. (Μυστική Κυβέρνηση Αγροτικής Τεχνολογίας), ήρθαμε γιατί πληροφορηθήκαμε πως οι καρακάξες έμαθαν ότι το σκιάχτρο είναι ψεύτικο.  Σας φέραμε λοιπόν ένα νέο μοντέλο τελευταίας τεχνολογίας και σας το παρουσιάζουμε. Το σκιαχτρορομπότ!» 
Όλοι έμειναν άφωνοι βλέποντας τον καινούργιο δρακοφύλακα που αντί για αχυρένια είχε ατσάλινη καρδιά, αντί για ένα τρύπιο καπέλο είχε έναν ανιχνευτή εντοπισμού πουλιών και αντί για κλαδιά είχε όπλα στα χέρια.
Μόλις το έβαλαν στην θέση του παλιού σκιάχτρου, το ρομπότ άρχισε να πυροβολάει και να σκοτώνει τα πουλιά. Εκείνη τη στιγμή ο διοικητής της ομάδας έριξε μια ματιά στο παλιό σκιάχτρο, το οποίο το είχε βάλει για διακοσμητικό στο Κέντρο Ελέγχου. Τότε πρόσεξε ότι το σκιάχτρο έδειχνε λυπημένο, σαν να του μίλαγε θλιμμένα, ενώ έξω τα πουλιά πέθαιναν.
Ο διοικητής ένιωσε περίεργα. Το λυπημένο σκιάχτρο του έδειξε τι έπρεπε να κάνει. Σκέφτηκε αρκετές ώρες κλεισμένος στο γραφείο του. Στο τέλος βγάζοντας ένα βαθύ και δυνατό αναστεναγμό, σηκώθηκε από την καρέκλα του, κοίταξε το σκιάχτρο και μονολόγησε: «είσαι τυχερός, επιστρέφεις στα καθήκοντά σου».
Το σκιάχτρο χαμογέλασε αμυδρά. Θα ήταν πάλι στη θέση του ως δρακοφύλακας.
Τι όμορφο που ακουγόταν, γέλαγαν και τα αυτιά του! Όταν δε ξαναβρέθηκε στη θέση του εκτοπίζοντας το νέο σκιαχτρορομπότ μέχρι και το τρύπιο του καπέλο χαμογέλασε! Τότε, σαν από θαύμα, άνοιξαν οι ηλιόσποροι διάπλατα τα φύλλα τους σε μια βαθιά υπόκλιση χαράς!
Αυτό το σκιάχτρο το είχαν όλοι στην καρδιά τους 
κι αυτό είχε στην καρδιά του μια φωλιά για όλους !!!


                                                                                                    Νίκος Μακρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου