Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ




Περιβάλλον- Μόλυνση

  Αν κοιτάξουμε ψηλά , θα δούμε τα σύννεφα και το γαλανό ουρανό. Μα υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκεί ψηλά, που δεν μπορούμε να τα δούμε. Και μερικά απ' αυτά είναι βλαβερά για τη Γη μας. 
  Η όξινη βροχή είναι πάρα πολύ βλαβερή για τα φυτά , τα ποτάμια και τις λίμνες , καθώς και για τα πλάσματα που ζουν εκεί. Σε μερικούς τόπους σκοτώνει ακόμα και τα δάση. Επίσης μολύνει το νερό που πίνουν τα ζώα και οι άνθρωποι.
    Όλα ξεκίνησαν όταν  οι άνθρωποι άρχισαν να φτιάχνουν εργοστάσια. Αυτά τα εργοστάσια και πολλά από τα πράγματα που παράγουν, όπως  τα αυτοκίνητα, αφήνουν πολλά βλαβερά αέρια στον αέρα. Τα αυτοκίνητα μολύνουν την ατμόσφαιρα ακόμα περισσότερο.
   Ο μολυσμένος αέρας δεν κάνει κακό μονάχα στους ανθρώπους και τα ζώα , αλλά και στα δέντρα και τα άλλα φυτά . Και σε μερικούς τόπους κάνει κακό ακόμα και στη σοδειά - στην αγροτική παραγωγή  και στα τρόφιμα που τρώμε. Γι' αυτό κι εμείς πρέπει να καθαρίσουμε τον αέρα που εισπνέουμε.
   Τα ποτάμια και οι λίμνες μολύνονται, γιατί κάποιοι αδειάζουν εκεί σκουπίδια και δηλητηριώδη χημικά.  
   Η θάλασσα, που σ' αυτή ζουν τόσο πολλά πλάσματα, εδώ και κάμποσο καιρό χρησιμοποιείται για να πετιούνται εκεί σκουπίδια και δηλητηριώδη χημικά.

          Μαντώ Λουκάκη




 Υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά στα Πεύκα. Κάποια απ' αυτά είναι άγρια και υπάρχει κίνδυνος αν εξαγριωθούν να επιτεθούν σε κάποιο κάτοικο. Στη γειτονιά μου περιφέρονται και ζουν κάπου στα 4 αδέσποτα σκυλιά. Ευτυχώς αυτά είναι ήμερα. Συνήθως είναι σκυλιά που ανήκαν σε κάποιους οι οποίοι για κάποιους λόγους δε μπορούσαν να τα κρατήσουν άλλο και τα άφησαν ελεύθερα. Επειδή όμως υπάρχει πάντα ο φόβος να μεταδώσουν κάποιο ιό ή να επιτεθούν σε παιδιά καλό θα ήταν η πολιτεία να τους βρει κάποιο άσυλο.
Όταν γυρνάω από το σχολείο με τα πόδια 2 απ' αυτά με ακολουθούν. Κάποια από αυτά πεινάνε και είναι αδύνατα. Τα κόπρανά τους αποτελούν εστίες μόλυνσης. Πολλές φορές βλέπουμε κόπρανα στη μέση του πεζοδρομίου.

Χρήστος 
Αθανασιάδης
Στ'1   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου